Räkna ut ditt snittbetyg

oktober 1, 2016 Candida Braun 0 Comments

Vet du vilket snittbetyg du har från gymnasiet? Om du funderar på att börja läsa på högskola och har gett dig på att börja jämföra olika universitet och utbildningar med varandra så har du också säkert börjat kolla på hur antagningen ser ut på de olika lärosätena. För att hitta rätt utbildning för dig, som du har god chans att komma in på gäller det att du har koll på dina egna förutsättningar i form av ditt genomsnittliga betyg. Att räkna ut är dock inte alltid det enklaste så då är det tur att det finns hjälp att få.

snittbetyg

studentum.se kan du enkelt och snabbt räkna ut vilket snitt du har och då också se vilka utbildningar du har god chans att bli antagen till. Det du behöver ha koll på är när du började gymnasiet och vilka regler för betygsgivning som gällde då. För reglerna för hur betyg ges har varierat kraftigt genom året, liksom hur många kurser och betyg om får och ska räknas in i ditt snitt. Från 2011 och framåt har betyg getts i stegen A-F utifrån LGR 11 (Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet). Mellan 1994-2011 gavs betygen IG, G, VG eller MVG. Före 1994 sattes betygen efter en femgradig skala 1-5, där fanns också en normering med i bilden som på nationell nivå reglerade hur många av de respektive betygen som normalt skulle delas ut under ett år.

Previous Post

Next Post